Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite oraz niezwykle delikatne babeczki kakaowe na maślance, które umilą nam czas z popołudniową kawą, a także będą świetną energetyczną przekąską. Babeczki są proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Błyskawicznie też znikają ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12333
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13169
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5394
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12333
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13169
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5394
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski i łączymy ją z kakao, proszkiem do pieczenia i drobnym cukrem.
Masło rozpuszczamy w rondelku lub kąpieli wodnej, studzimy i dodajemy do niego jajka oraz maślankę. Wszystko energicznie mieszamy, a powstałą masę wraz z ziarenkami wanilii dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy dla odpowiedniego połączenia (możemy użyć także miksera).
Powstałą masę przekładamy do muffinkowych foremek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 25 minut. * Najlepiej napełniać foremki do 3/4 wysokości. Tej na zdjęciu dość mocno się urosło :D
Ostudzone muffinki możemy dowolnie udekorować - cukrem pudrem, kremem śmietankowym lub czekoladą, ale świetnie smakują także bez dodatków :D
Życzę smacznego! :)