Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kalafiorowe „leczo”"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Mrożone różyczki kalafiora wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj około 10 minut. Wyjmij na sito, pozostaw do osączenia. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Umyty strąk papryki pozbaw nasion, pokrój na nieduże kawałki. Posiekaj miąższ umytych pomidorów.
Na patelni rozgrzej olej, przesmaż cebulę. Wrzuć paprykę i pomidory, dodaj kalafior. Całość chwilę razem ogrzewaj. Jajka rozkłóć, dopraw solą oraz pieprzem, zalej na patelni. Smaż, mieszając, aż jajka się zetną. W razie potrzeby raz jeszcze dopraw do smaku.
czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety