Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kalafiorowe leczo z patelni"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj do miękkości, odcedź. Obraną cebulę i oczyszczoną paprykę posiekaj. Pomidory pokrój w kosteczkę.
Na patelni rozgrzej olej, przesmaż cebulę. Dodaj paprykę, pomidory, a na koniec kalafiora. Smaż kilka minut. Wlej rozkłócone jajka. Smaż, aż się zetną. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i od razu podawaj na stół.
czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety