Do góry

Desery Przepis na:

Kantyczka

Kantyczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3902

Dodano:

Odsłon: 9917

Wspaniale wygląda a jeszcze lepiej smakuje

Składniki

  • 2,5 szkl mąki pszennej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 300 g miękkiego masła,
  • 8 jajek,
  • 2 szkl cukru pudru,
  • 1/2 szkl maku ,
  • 300 g biszkoptów
  • 2 słoiczki dżemu z czarnej porzeczki
  • 2 czekolady mleczne
  • 2 łyżki kakao
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kantyczka

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierając dodawać po 1 żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę i połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na 3 części. Do 1 dodać kakao, do 2 mak, do 3 nie dodajemy nic.Formę 35×28 natłuścić i posypać mąką. Do formy wykładamy kolejno warstwy: ciasto kakaowe, biszkopty, dżem, ciasto makowe, biszkopty, dżem, ciasto jasne. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 45 min. Ciasto studzimy. Czekolady topimy z łyżką mleka. Ciepłą polewą zalewamy ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń