Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta faszerowana"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 606
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 369
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 606
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 369
Składniki
Kapustę umyć, oczyścić z zewnętrznych liści. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować 10 minut. Osączyć i ostudzić. Ściąć wierzch, wydrążyć środek – poszatkować go i udusić na maśle. Na oleju zeszklić posiekane cebule i czosnek.
Dodać pokrojony w plasterki por i starte na grubej tarce warzywa. Dusić kilka minut. Podlać 5 łyżkami bulionu i dusić kilka minut. Połączyć z duszoną kapustą. Przestudzić, wymieszać z mięsem i jajkami. Doprawić solą, pieprzem i resztą przypraw.
Farszem napełnić wydrążoną główkę kapusty, całość obwiązać starannie nicią. Przykryć liściem kapusty. W rondlu zagotować resztę bulionu, włożyć ostrożnie kapustę, dusić na wolnym ogniu ok. 45 minut. Danie podawać z ryżem.Źródło: Twoje Imperium