Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapusta wigilijna mojej Babci"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 304
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 103
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 485
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 304
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 103
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 485
Składniki
Grzyby umyj, zalej zimną wodą, odstaw na noc. Pokrój kapustę, włóż do rondla, zalej taką ilością gorącej wody, aby była przykryta. Zagotuj, po czym zmniejsz ogień. Gotuj ok. 30 minut bez przykrycia. Grzyby zagotuj w wodzie, w której się moczyły i razem z wywarem wlej do kapusty. Gotuj, mieszając, do miękkości.
Stop masło na patelni lub w rondelku, zeszklij na nim posiekaną cebulę, dołóż do kapusty z grzybami. Dopraw. Wymieszaj i duś, aż smaki dobrze się połączą.Źródło: Świat kobiety