Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam na deser, obowiązkowo schłodzona...
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 282
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 282
Składniki
Wodę zagotować z margaryną, wsypać mąkę i energicznie mieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie do chłodnej mady wbijać kolejno jajka, dodać proszek do pieczenia i całość miksować na najwyższych obrotach przez ok minut. Piekarnik nagrzać do 200stC. Ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 30 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy. KREM: Z mleka odlać pół szklanki - rozmieszać w nim budyń, resztę mleka zagotować z cukrem. Zestawić z ognia, wlać mleko z budyniowym proszkiem, wymieszać, postawić ponownie na ogniu przez parę chwil cały czas mieszając. Przelać do miski i odstawić do wystygnięcia Przestudzony budyń zmiksować z masłem. Ciasto przekroić na pół. Krem wyłożyć na pierwszą część i przykryć pozostałym ciastem, posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Desery
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką.
Desery
Babka piaskowa z budyniem
Desery
Mazurek pomarańczowy
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 18
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką.
Po długiej i kapryśnej zimie możemy się cieszyć wiosną, Niektórzy z nas myśla...
Odsłon: 18