Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto dla miłośników kremów budyniowych...
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 679
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 512
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 77
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 679
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 512
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 77
Składniki
Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy margarynę i sól. Zagotowujemy. Wsypujemy mąkę z proszkiem, cały czas energicznie mieszając, aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów. Gdy ciasto przestygnie, dodajemy po 1 jajku i miksujemy na pełnych obrotach. Dwie blaszki 30x30 wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć po równej części ciasta. Piec 25 min w 200 st. C.
KREM: połowę mleka zagotowujemy, resztę mieszamy z budyniem i cukrem. Wlewamy do mleka energicznie mieszając. Wystudzić, dodawać stopniowo masło i miksować na puszystą masę.
Ciasto przełożyć masą budyniową i przykryć drugim ciastem. Odstawić do lodówki. Smacznego!