Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5287
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11711
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1307
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5287
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11711
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1307
Składniki
Ciasto: Wodę z margaryną zagotować i wsypać do tego mąkę, szybko mieszając na ogniu (ma być jednolita masa) odstawić do ostygnięcia. Do tej schłodzonej masy dodawać po 1 jajku i miksować cały czas, na końcu dodać proszek do pieczenia. Podzielić na 2 równe duże blachy , rozsmarować krzywo na wysmarowane tłuszczem i piec ok 30 min. na 200 st..
Krem: mąki rozrobić z odrobiną mleka i wlać do pozostałego gotującego się mleka z cukrem. Masło i margarynę zetrzeć na puszystą masę i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu, na końcu sok z cytryny, ja daję jedną dużą, lubię lekko kwaskową.
Smacznego!