Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
karpatka błyskawicznie znika , tak samo błyskawicznie się ją robi
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32547
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 907
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32547
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 907
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Składniki
Ciasto. Zagotuj w garnku 1 szkl.wody z 1/2 kostki masła.Gdy masło się rozpuści, wsypujemy 1 szkl.mąki i szczyptę soli.Energicznie mieszamy aż powstanie " klucha " i ciasto zacznie odstawać od ścianek.Zdejmujemy garnek z ognia, studzimy, a nastepnie wbijamy pojedynczo całe jajka,, mieszamy na gładkie ciasto.Ja piekę na jednej blaszce, tej z piekarnika, wym.38x42, temp.200"C - przez około 30 min.
Krem. Na mleku gotujemy budyń z 4 łyżkami cukru.Studzimy.Ucieramy kostkę masła z cukrem, dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny i otartą skórkę, owoce, cukier waniliowy.Dodajemy po łyżce ostudzony budyń i wyrabiamy ręcznie albo robotem.
Upieczone ciasto kroimy na połowę , smarujemy kremem, i układamy druga część ciasta. Posypujemy cukrem pudrem.PYCHA !!!