Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1916
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1607
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2544
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1916
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1607
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2544
Składniki
Kaszę ugotować na mleku z cukrem. Przestudzić. Do 2/3 kaszy dodać cukier waniliowy( masa jasna), do reszty dodać kakao i rum( masa ciemna). W formie układać kolejno: herbatniki- pół masy jasnej-dżem- herbatniki- masa ciemna- herbatniki- masa jasna- herbatniki.
Schłodzić dobrze w lodówce ok 4 godz. Jednak najlepsze jest na drugi dzień kiedy herbatniki dobrze zmiękną.