Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaszotto na czerwono z kiełkami"
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2157
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 915
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2157
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 915
Składniki
Czosnek obrać, posiekać. Buraki obrać, pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, zeszklić na niej czosnek. Dołożyć kaszę. Podlać białym winem. Smażyć, mieszając, przez chwilę na dużym płomieniu. Dołożyć buraki. Dolać bulion warzywny. Poczekać, aż całość zawrze, po czym zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem ok. 30 minut. Od czas do czasu zamieszać. Gotowe kaszotto przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Serek kozi pokroić w kawałeczki. Kiełki sojowe opłukać na sitku, dobrze odsączyć, posypać nimi gotowe kaszotto. Na wierzchu położyć kawałeczki koziego serka.
Uwaga! Wymiennie można wziąć kiełki słonecznika, a ser kozi zastąpić fetą.Źródło: Życie na gorąco