Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaszotto na czerwono z kiełkami"
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21753
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 392
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21753
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 392
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Czosnek obrać, posiekać. Buraki obrać, pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, zeszklić na niej czosnek. Dołożyć kaszę. Podlać białym winem. Smażyć, mieszając, przez chwilę na dużym płomieniu. Dołożyć buraki. Dolać bulion warzywny. Poczekać, aż całość zawrze, po czym zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem ok. 30 minut. Od czas do czasu zamieszać. Gotowe kaszotto przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Serek kozi pokroić w kawałeczki. Kiełki sojowe opłukać na sitku, dobrze odsączyć, posypać nimi gotowe kaszotto. Na wierzchu położyć kawałeczki koziego serka.
Uwaga! Wymiennie można wziąć kiełki słonecznika, a ser kozi zastąpić fetą.Źródło: Życie na gorąco