Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 471
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 262
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 471
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 262
Składniki
Ciastka i masło zmiksuj w blenderze.
Formę keksową wysmaruj masłem, wyłóż papierem do pieczenia.
Rozłóż masę z ciastek, dociśnij, wstaw do lodówki.
W rondelku zagotuj kawę z cukrem i gotuj, aż 3/4 płynu odparuje.
Mascarpone utrzyj z zimnym syropem kawowym, skórką cytrynową i rozpuszczona na parze żelatyną.
Dodaj ubitą na sztywno kremówkę.
Masę przelej do foremki i odstaw na 6 godzin do lodówki.