Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ilość i rodzaj bakalii według uznania, ja daję śliwki, orzechy migdały, morele i co tam jeszcze mam akurat.Zwykle robię więcej niż pojedynczą porcję
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4280
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 70
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 391
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4280
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 70
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 391
Składniki
Bakalie odpowiednio przygotować, pokroić i obtoczyć w mące. Masło utrzeć dodając kolejno cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, bakalie i wymieszać z ubitą pianą z białek. Formę wyłożyć pergaminem, wlać ciasto i naciąć wzdłuż przez środek nożem umoczonym w łyśce roztopionego masła. Piec 1 godzinę w temp. 190 stopni