Do góry

Desery Przepis na:

KEKS

KEKS

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 60

Dodano:

Odsłon: 2505

ilość i rodzaj bakalii według uznania, ja daję śliwki, orzechy migdały, morele i co tam jeszcze mam akurat.Zwykle robię więcej niż pojedynczą porcję

Składniki

  • mąka, 300 g
  • masło, 200 g
  • jajka, 4 szt.
  • proszek do pieczenia, 15 g
  • bakalie, 400 g
  • cukier puder, 200 g
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
KEKS

Przygotowanie

  1. Bakalie odpowiednio przygotować, pokroić i obtoczyć w mące. Masło utrzeć dodając kolejno cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, bakalie i wymieszać z ubitą pianą z białek. Formę wyłożyć pergaminem, wlać ciasto i naciąć wzdłuż przez środek nożem umoczonym w łyśce roztopionego masła. Piec 1 godzinę w temp. 190 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

EwwRaa 05 stycznia 2008 Dzięki wielkie za przepis!
Wydaje się prosty i powinnam sobie poradzić :)
Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń