Do góry

Desery Przepis na:

Keks na zimno.

Keks na zimno.

Autor:

Przepisów i artykułów: 167 Ocena: 2675

Dodano:

Odsłon: 916

Bardzo szybki w przygotowaniu deser.

Składniki

  • 200 g margaryny "Palma"
  • 9 łyżek mleka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 4 łyżki śmietany 30%
  • 1 szkl. bakalii ( w tym dużo orzechów)
  • 400 g herbatników ( śmietankowe, kakaowe)
  • kilka kropel aromatu pomarańczowego
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Margarynę, cukier, kakao, mleko zagotować. Dodać śmietanę, energicznie mieszać. Dodać bakalie i połamane herbatniki ( herbatniki należy tylko połamać nie rozdrabniać, aby widać je było w cieście) oraz aromat pomarańczowy - nie za dużo. Wszystko dokładnie wymieszać.

  2. Ciasto przełożyć do formy i wstawić do lodówki na kilka godzin. Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń