Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomarańczy zapewnia mi sok pomarańczowy. Bakalie nadają wypiekowi specyficznego smaku, ale również aromatu. Jest to ciasto pulchne i bardzo smaczne. Doskonały dodatek do herbaty i na święta.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Miękkie masło ucieram na puch z cukrem pudrem. Dodaje po jednym jajku. Miksuję. Dodaję sok pomarańczowy. Miksuję. Bakalie i mąkę łączę ze sobą. Dodaje do masy. Dodaje proszek do pieczenia. Miksuję. Tortownicę smaruje masłem i obsypuję bułką tartą. Leje ciasto. Piekę w 180 stopniach przez 45 minut. Studzę. Dowolnie dekoruję.