Desery Przepis na:
Keks z makiem

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 2022
Dodano: 09.04.2011
Odsłon: 8507
Składniki
- 25dkg margaryny
- 2 szkl mąki pszennej
- 1i 1/2 szkl cukru pudru
- 1 pełna szkl maku suchego
- 1/2 szkl oleju
- 6 jajek
- 2 łyzeczki proszku do pieczenia
- tłuszcz i bułka tarta do foremki
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Margarynę utrzec , dodac cukier puder i żółtka.Ucierając dodac mąkę połączoną wczesniej z proszkiem do pieczenia i mak . Na końcu dodać ubitą pianę z białek i wlac delikatnie olej, połaczyc wszystkie składniki wlac ciasto do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułka tartą formy keksowej
-
Piec w temp. 180 stopni przez ok 1 godz .Gdy wystygnie polać polewą i udekorowac wg uznania . Ja wykorzystałam do dekoracji orzechy.
-
Smacznego
Komentarze do przepisu (12)

polkangaroo 09 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Fantastico mawiają gdzieś tam, ja mówię pycha :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

margo21 09 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
SUPER, SUPER!!!!!!2 Kto głosował? | Odpowiedz