Do góry

Desery Przepis na:

Keks z makiem

Przepis dnia 2011-07-26
Keks z makiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 2022

Dodano:

Odsłon: 8507

Jest to keks na szybko , polecam poniewaz jest niedrogi a smaczny ....

Składniki

  • 25dkg margaryny
  • 2 szkl mąki pszennej
  • 1i 1/2 szkl cukru pudru
  • 1 pełna szkl maku suchego
  • 1/2 szkl oleju
  • 6 jajek
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • tłuszcz i bułka tarta do foremki
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzec , dodac cukier puder i żółtka.Ucierając dodac mąkę połączoną wczesniej z proszkiem do pieczenia i mak . Na końcu dodać ubitą pianę z białek i wlac delikatnie olej, połaczyc wszystkie składniki wlac ciasto do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułka tartą formy keksowej

  2. Piec w temp. 180 stopni przez ok 1 godz .Gdy wystygnie polać polewą i udekorowac wg uznania . Ja wykorzystałam do dekoracji orzechy.

  3. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń