Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli akurat jesteś na diecie lub poszukujesz zdrowszego przepisu na pączki, to keto pączki są doskonałą alternatywą. Pączki są bogate w białko, bardzo odżywcze i zawierają sporo błonnika. Możesz je upiec lub usmażyć, wyjdą równie pyszne, choć w wersji pieczonej nieco twardsze.
garnek, miska, mikser
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4475
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4475
Składniki
Połącz ze sobą suche składniki. Do dużej miski wsyp mąkę migdałową, erytrol w proszku lub zmielony, dwie łyżki budyniu i pół łyżeczki proszku do pieczenia.
W małym rondelku roztop masło i dolej do miski z suchymi składnikami.
Do miski dodaj jajka oraz serek i wymieszaj składniki. Dodaj również szczyptę soli.
Całość zagnieć lub zmiksuj i odstaw na kilka minut.
Po tym czasie zacznij formować w dłoniach mniejsze kule. Możesz dodać do środka pączków kostkę czekolady lub łyżeczkę dżemu. Aby upiec pączki, wykorzystaj formę do muffinek.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem i piecz przez około 20-25 minut. Jeśli chcesz usmażyć pączki, to rozpuść w garnku smalec i smaż na gorącym oleju do zbrązowienia, obracając pączki podczas smażenia.
Gotowe pączki ostudź i posyp erytrolem w proszku.