Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kieszonki z ciasta francuskiego z konfiturą"
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 70
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 250
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 129
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 70
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 250
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 129
Składniki
Twaróg miksujemy z żółtkiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Ciasto francuskie wałkujemy na grubość 1/2 cm i dzielimy na prostokąty jednakowej wielkości. Na środku każdego prostokąta kładziemy łyżkę marmolady lub twarogu. Rożki ciasta smarujemy rozmieszanym jajkiem i sklejamy z sobą wszystkie cztery, lub tylko dwa przeciwległe rogi (jak na zdjęciu powyżej).
Kieszonki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200oC około 20 minut (do przyrumienienia). Kiedy wystygną, prószymy cukrem pudrem.Źródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Desery
Torcik wielkanocny z niespodzianką w środku
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 243
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
"Dalej szły słodkie mazurki, jak kwadratowe kobierczyki, przybrane w lukier,...
Odsłon: 154