Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kieszonki z ciasta francuskiego z konfiturą"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 400
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 442
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 400
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 442
Składniki
Twaróg miksujemy z żółtkiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Ciasto francuskie wałkujemy na grubość 1/2 cm i dzielimy na prostokąty jednakowej wielkości. Na środku każdego prostokąta kładziemy łyżkę marmolady lub twarogu. Rożki ciasta smarujemy rozmieszanym jajkiem i sklejamy z sobą wszystkie cztery, lub tylko dwa przeciwległe rogi (jak na zdjęciu powyżej).
Kieszonki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200oC około 20 minut (do przyrumienienia). Kiedy wystygną, prószymy cukrem pudrem.Źródło: Rewia