Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 231
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104558
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9071
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 231
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104558
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9071
Składniki
CIASTO CIEMNE: białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać resztę składników i wymieszać. Upiec biszkopt ok 30 min. w temp. 160stopni. Gdy ostygnie przekroić wzdłóż na 2 części.
MASA JABŁKOWA: jabłka obrać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach,. Jabłka włożyć do garnka i smażyć ok 4 min. Wsypać suche galaretki i mieszać. jeszcze chwilkę gotować. tak ok 4 min. gorącą mase wyłożyć na ciasto. Na gorące jabłka ułożyć ciastka katarzynki jedno obok drugiego.
MASA BUDYNIOWA:. od 0,5 l mleka odlać poł szklanki. resztę mleka zagotować z cukrem. w poł szkl. mleka rozrobić mąki i zołtka. Wlać do gotującego mleka i ugotować jak budyń. Zimny budyn zmiksować z margaryną i wyłożyć na ciastka. Przykryć drugą połową biszkopta.
NAJLEPSZY NA DRUGI DZIEN