Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
CIASTO CIEMNE: białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać resztę składników i wymieszać. Upiec biszkopt ok 30 min. w temp. 160stopni. Gdy ostygnie przekroić wzdłóż na 2 części.
MASA JABŁKOWA: jabłka obrać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach,. Jabłka włożyć do garnka i smażyć ok 4 min. Wsypać suche galaretki i mieszać. jeszcze chwilkę gotować. tak ok 4 min. gorącą mase wyłożyć na ciasto. Na gorące jabłka ułożyć ciastka katarzynki jedno obok drugiego.
MASA BUDYNIOWA:. od 0,5 l mleka odlać poł szklanki. resztę mleka zagotować z cukrem. w poł szkl. mleka rozrobić mąki i zołtka. Wlać do gotującego mleka i ugotować jak budyń. Zimny budyn zmiksować z margaryną i wyłożyć na ciastka. Przykryć drugą połową biszkopta.
NAJLEPSZY NA DRUGI DZIEN