Do góry

Desery Przepis na:

Kinder Country

Kinder Country

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2292

Dodano:

Odsłon: 3625

Jeśli lubicie ciastka Kinder Country to ciasto jest właśnie dla Was – bez pieczenia, proste w przygotowaniu i cudownie słodkie w smaku. Taka cudowna bomba kaloryczna, ale warta grzechu :)

Składniki

  • Śmietana 30% - 350 ml
  • Mascarpone - 250 g
  • Herbatniki - 200 g
  • Czekolada biała - 200 g - 2 tabliczki
  • Czekolada mleczna - 200 g - 2 tabliczki
  • Płatki Nestle Kangus - 3 szklanki + garść do posypania
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kinder Country

Przygotowanie

  1. Białe czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy. 200 ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach do momentu aż masa trochę stężeje, a następnie dolewamy pomału ostudzoną białą czekoladę. Wsypujemy płatki Kangusy (3 szklanki) i mieszamy łyżką.

  2. W kąpieli wodnej roztapiamy czekolady mleczne, studzimy. Resztę śmietany (150ml) ubijamy na sztywno, wlewamy ostudzoną mleczną czekoladę i mieszamy, aż składniki się połączą.

  3. Kwadratową formę do pieczenia (u mnie o boku 24 cm) lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki jeden koło drugiego, wlewamy jasną masę, wyrównujemy, ponownie wykładamy herbatnikami i wylewamy masę ciemną. Wierzch posypujemy garścią Kangusów, wstawić do lodówki na ok 2 godziny. Jeżeli po tym czasie masa będzie się rozpływać, pozostawiamy je w lodówce najlepiej na noc. Przez ten czas Kangusy na pewno napęcznieją i ciasto zrobi się tęgie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń