Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie ciastka Kinder Country to ciasto jest właśnie dla Was – bez pieczenia, proste w przygotowaniu i cudownie słodkie w smaku. Taka cudowna bomba kaloryczna, ale warta grzechu :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231943
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231943
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Składniki
Białe czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy. 200 ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach do momentu aż masa trochę stężeje, a następnie dolewamy pomału ostudzoną białą czekoladę. Wsypujemy płatki Kangusy (3 szklanki) i mieszamy łyżką.
W kąpieli wodnej roztapiamy czekolady mleczne, studzimy. Resztę śmietany (150ml) ubijamy na sztywno, wlewamy ostudzoną mleczną czekoladę i mieszamy, aż składniki się połączą.
Kwadratową formę do pieczenia (u mnie o boku 24 cm) lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki jeden koło drugiego, wlewamy jasną masę, wyrównujemy, ponownie wykładamy herbatnikami i wylewamy masę ciemną. Wierzch posypujemy garścią Kangusów, wstawić do lodówki na ok 2 godziny. Jeżeli po tym czasie masa będzie się rozpływać, pozostawiamy je w lodówce najlepiej na noc. Przez ten czas Kangusy na pewno napęcznieją i ciasto zrobi się tęgie.