Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7769
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7769
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno. Ciągle ucierając dodajemy stopniowo mascarpone. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy przestudzoną czekoladę. UWAGA!!! Jeśli czekolada będzie ciepła śmietana może się zważyć. Do gotowej masy dodajemy 3 szklanki płatków Kangus i mieszamy łyżką.
Blaszkę ok 23/23 cm wykładamy folią aluminiową. Na dno układamy warstwę herbatników. Wykładamy masę i równomiernie rozprowadzamy. Na wierzch układamy kolejną warstwę herbatników.
Mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Pozostałe 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno. Delikatnie łączymy ją z rozpuszczoną, zimną czekoladą. Rozsmarowujemy na herbatnikach. Wierzch posypujemy pozostałymi płatkami. Wstawiamy do lodówki na min 2 godz.