Do góry

Desery Przepis na:

Kinder Country

Kinder Country

Autor:

Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 1207

Dodano:

Odsłon: 2301

Idealne ciasto dla łasuchów

Składniki

  • ok. 250 g herbatników
  • ok 4 szklanek płatków typu Kangusy
  • 2 czekolady białe
  • 2 czekolady mleczne
  • 400 ml śmietanki 30%
  • 250 g serka mascarpone
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno. Ciągle ucierając dodajemy stopniowo mascarpone. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy przestudzoną czekoladę. UWAGA!!! Jeśli czekolada będzie ciepła śmietana może się zważyć. Do gotowej masy dodajemy 3 szklanki płatków Kangus i mieszamy łyżką.

  2. Blaszkę ok 23/23 cm wykładamy folią aluminiową. Na dno układamy warstwę herbatników. Wykładamy masę i równomiernie rozprowadzamy. Na wierzch układamy kolejną warstwę herbatników.

  3. Mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Pozostałe 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno. Delikatnie łączymy ją z rozpuszczoną, zimną czekoladą. Rozsmarowujemy na herbatnikach. Wierzch posypujemy pozostałymi płatkami.

    Wstawiamy do lodówki na min 2 godz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń