Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno. Ciągle ucierając dodajemy stopniowo mascarpone. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy przestudzoną czekoladę. UWAGA!!! Jeśli czekolada będzie ciepła śmietana może się zważyć. Do gotowej masy dodajemy 3 szklanki płatków Kangus i mieszamy łyżką.
Blaszkę ok 23/23 cm wykładamy folią aluminiową. Na dno układamy warstwę herbatników. Wykładamy masę i równomiernie rozprowadzamy. Na wierzch układamy kolejną warstwę herbatników.
Mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Pozostałe 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno. Delikatnie łączymy ją z rozpuszczoną, zimną czekoladą. Rozsmarowujemy na herbatnikach. Wierzch posypujemy pozostałymi płatkami.
Wstawiamy do lodówki na min 2 godz.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

jolao 17 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Idealne ciasto dla wielbicieli słodkości ;) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz