Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1170
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38837
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31057
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1170
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38837
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31057
Składniki
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno. Ciągle ucierając dodajemy stopniowo mascarpone. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy przestudzoną czekoladę. UWAGA!!! Jeśli czekolada będzie ciepła śmietana może się zważyć. Do gotowej masy dodajemy 3 szklanki płatków Kangus i mieszamy łyżką.
Blaszkę ok 23/23 cm wykładamy folią aluminiową. Na dno układamy warstwę herbatników. Wykładamy masę i równomiernie rozprowadzamy. Na wierzch układamy kolejną warstwę herbatników.
Mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Pozostałe 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno. Delikatnie łączymy ją z rozpuszczoną, zimną czekoladą. Rozsmarowujemy na herbatnikach. Wierzch posypujemy pozostałymi płatkami. Wstawiamy do lodówki na min 2 godz.