Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2299
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3344
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1400
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2139
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2299
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3344
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1400
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2139
Składniki
Masło rozpuścić i odstawić, aby ostygło. Podgrzać śmietankę, dodać do niej czekoladę połamaną w kostki. Poczekać aż się rozpuści i wymieszać. Dodać rozpuszczone masło. Wymieszać i odstawić na 5 minut, aby masa ostygła. Stopniowo dodawać, przesiewając, mleko w proszku. Za każdym razem wymieszać. Miskę z masą włożyć do lodówki na 1 godz. Po tym czasie z masy formować kuleczki. Obtaczać je w kakao, lub w zmielonych andrutach. Włożyć do lodówki.