Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8115
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8115
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Składniki
Masło rozpuścić i odstawić, aby ostygło. Podgrzać śmietankę, dodać do niej czekoladę połamaną w kostki. Poczekać aż się rozpuści i wymieszać. Dodać rozpuszczone masło. Wymieszać i odstawić na 5 minut, aby masa ostygła. Stopniowo dodawać, przesiewając, mleko w proszku. Za każdym razem wymieszać. Miskę z masą włożyć do lodówki na 1 godz. Po tym czasie z masy formować kuleczki. Obtaczać je w kakao, lub w zmielonych andrutach. Włożyć do lodówki.