Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15722
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15722
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Masło rozpuścić i odstawić, aby ostygło. Podgrzać śmietankę, dodać do niej czekoladę połamaną w kostki. Poczekać aż się rozpuści i wymieszać. Dodać rozpuszczone masło. Wymieszać i odstawić na 5 minut, aby masa ostygła. Stopniowo dodawać, przesiewając, mleko w proszku. Za każdym razem wymieszać. Miskę z masą włożyć do lodówki na 1 godz. Po tym czasie z masy formować kuleczki. Obtaczać je w kakao, lub w zmielonych andrutach. Włożyć do lodówki.