Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienny deser do zrobienia w 10 minut. Domowy kisiel z kawałkami gruszek, podałam ze śmietaną i figami. To skarby owocowe tej pory roku. Proste a jakie dobre. Bo w prostocie często tkwi to co najlepsze.
Szybki i zdrowy pomysł na lunch do zabrania do pracy. Z dodatkiem pieczonego...
Odsłon: 8
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 511
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2548
Szybki i zdrowy pomysł na lunch do zabrania do pracy. Z dodatkiem pieczonego...
Odsłon: 8
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 511
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2548
Składniki
Kisiel: Gruszki obieram, pozbawiam nasion i kroję na kawałki. Przekładam do garnka, dodaję sok z cytryny, cukier, wlewam 250 ml wody i gotuję na wolnym ogniu aż gruszki będą miękkie. W 50 ml wody rozpuszczam mąkę ziemniaczaną. Wlewam do gotujących się gruszek i mieszam. Gorący kisiel przelewam do szklanek.
Śmietanę kremówkę schłodzoną ubijam na sztywno. Układam na przestudzonym kisielu. Dodaję cząstki fig, posypuję płatkami migdałów, cynamonem.