Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienny deser do zrobienia w 10 minut. Domowy kisiel z kawałkami gruszek, podałam ze śmietaną i figami. To skarby owocowe tej pory roku. Proste a jakie dobre. Bo w prostocie często tkwi to co najlepsze.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4249
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11590
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6625
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5525
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13708
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4249
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11590
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6625
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5525
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13708
Składniki
Kisiel: Gruszki obieram, pozbawiam nasion i kroję na kawałki. Przekładam do garnka, dodaję sok z cytryny, cukier, wlewam 250 ml wody i gotuję na wolnym ogniu aż gruszki będą miękkie. W 50 ml wody rozpuszczam mąkę ziemniaczaną. Wlewam do gotujących się gruszek i mieszam. Gorący kisiel przelewam do szklanek.
Śmietanę kremówkę schłodzoną ubijam na sztywno. Układam na przestudzonym kisielu. Dodaję cząstki fig, posypuję płatkami migdałów, cynamonem.