Do góry

Desery Przepis na:

Kisiel sapera

Kisiel sapera

Autor:

Przepisów i artykułów: 2309 Ocena: 51272

Dodano:

Odsłon: 3832

:)

Składniki

  • 1 duży lub 2 małe granaty
  • 1 limonka
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kisiel sapera

Przygotowanie

  1. Granaty przekroić na ćwiartki ,wyłuskać pestki. Umieścić w rondlu ,zalać wodą (200 ml) ,sokiem z limonki ,wsypać cukier. Następnie przecedzić przez sito.Doprowadzić do wrzenia ,gotować 15 min ,zdjąć z ognia ,dodać rozpuszczoną w wodzie mąkę ,gotować do zagęszczenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 09 listopada 2013 Fajny ten kisiel, ale jak wyłuskać pestki z granatu, przecież są takie maluśkie ? Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń