Do góry

Desery Przepis na:

Kisielowy biszkopt z owocami

Kisielowy biszkopt z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 127

Biszkopt z dodatkiem kisielu żurawinowego i owoców, to bardzo lekki i pyszny deser.

Składniki

  • Biszkopt różowy
  • jajka 3 szt
  • cukier 3 łyżki
  • mąka tortowa 2 łyżki
  • kisiel żurawinowy 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • Pozostałe składanki
  • zsiadłe mleko 3 szklanki
  • cukier 4-5 łyżek
  • galaretka owoce leśne 2 szt
  • żelatyna spożywcza 1 łyżka
  • owoce (maliny, jeżyny, brzoskwinie) 3 szkl
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kisielowy biszkopt z owocami

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek, białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po łyżce cukru.
    Następnie ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać.
    Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec w temp 180 stopni około 30 minut.
    Jedną galaretkę leśną i żelatynę rozpuścić w 3/4 szklance gorącej wody. Drugą galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu.
    Zsiadłe mleko, 5 łyżek cukru i dwie szklanki owoców zmiksować, dodać płynną galaretkę z żelatyną, zamieszać.
    Odłożyć w chłodne miejsca, gdy zacznie tężeć wyłożyć na zimny biszkopt, ozdobić pozostałymi owocami, zalać tężejącą galaretką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń