Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny placek śliwkowy"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
na ciasto wymieszaj i odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Śliwki umyj i wypestkuj.
Foremkę wysmaruj masłem i wysyp mąką. Ciasto rozwałkuj i umieść w foremce.
Masę makową wymieszaj z jajkiem i wyłóż na ciasto. Połóż na niej śliwki.
kruszonki ugnieć, zetrzyj i posyp nimi ciasto. Piecz 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
<strong>Czas: 40 min., porcja = 310 kcal.</strong>Źródło: Kurier TV