Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny placek śliwkowy"
na ciasto wymieszaj i odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Śliwki umyj i wypestkuj.
Foremkę wysmaruj masłem i wysyp mąką. Ciasto rozwałkuj i umieść w foremce.
Masę makową wymieszaj z jajkiem i wyłóż na ciasto. Połóż na niej śliwki.
kruszonki ugnieć, zetrzyj i posyp nimi ciasto. Piecz 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
<strong>Czas: 40 min., porcja = 310 kcal.</strong>Źródło: Kurier TV
Sałatka z dodatkiem serka wiejskiego. Idealna np. do grilla
Odsłon: 20
Sałatka z dodatkiem serka wiejskiego. Idealna np. do grilla
Odsłon: 20
Składniki
na ciasto wymieszaj i odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Śliwki umyj i wypestkuj.
Foremkę wysmaruj masłem i wysyp mąką. Ciasto rozwałkuj i umieść w foremce.
Masę makową wymieszaj z jajkiem i wyłóż na ciasto. Połóż na niej śliwki.
kruszonki ugnieć, zetrzyj i posyp nimi ciasto. Piecz 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
<strong>Czas: 40 min., porcja = 310 kcal.</strong>Źródło: Kurier TV
Przepisy Desery
Desery
Sernik bez pieczenia na zimno z truskawkami
Desery
Ciasto kryształek – niezawodny hit każdej imprezy
Desery
Ciasto drożdżowe z serem truskawkami i kruszonką
Desery
Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami
Sernik bez pieczenia na zimno z truskawkami
Pyszny sernik na zimno z truskawkami zapraszam po przepis
Odsłon: 14
Ciasto kryształek – niezawodny hit każdej imprezy
Niezwykle efektowne ciasto, które zasmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym....
Odsłon: 128