Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny placek śliwkowy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 353
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 353
Składniki
na ciasto wymieszaj i odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Śliwki umyj i wypestkuj.
Foremkę wysmaruj masłem i wysyp mąką. Ciasto rozwałkuj i umieść w foremce.
Masę makową wymieszaj z jajkiem i wyłóż na ciasto. Połóż na niej śliwki.
kruszonki ugnieć, zetrzyj i posyp nimi ciasto. Piecz 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
<strong>Czas: 40 min., porcja = 310 kcal.</strong>Źródło: Kurier TV