Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny placek śliwkowy"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 45
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 232
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1602
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 45
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 232
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1602
Składniki
na ciasto wymieszaj i odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Śliwki umyj i wypestkuj.
Foremkę wysmaruj masłem i wysyp mąką. Ciasto rozwałkuj i umieść w foremce.
Masę makową wymieszaj z jajkiem i wyłóż na ciasto. Połóż na niej śliwki.
kruszonki ugnieć, zetrzyj i posyp nimi ciasto. Piecz 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
<strong>Czas: 40 min., porcja = 310 kcal.</strong>Źródło: Kurier TV