Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla sklepowych wafli, przekładanych masą orzechowo-kakaową i mleczną. Pyszne i na pewno zdrowsze od tych kupowanych dla dzieciaków.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 205
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9453
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 998
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 205
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9453
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 998
Składniki
Masa mleczna- mleko gotuję z cukrem i odstawiam by wystygło. Masło ucieram na puch, dodaję po łyżce mleko w proszku, a następnie wlewam po łyżce mleko z cukrem. Masa orzechowo-kakaowa-orzechy prażę w piekarniku lub na suchej patelni, studzę i blenderem kruszę drobno.Masło ucieram na puch, dodaję starte orzechy, cukier puder, mleko w proszku i wszystko miksuję na gładką masę. Na końcu dodaję kakao i dokładnie mieszam. Pierwszy suchy wafel układam na desce, na to wykładam masę orzechowo-kakaową, przykrywam drugim suchym waflem, smaruję masą mleczną, wierch przykrywam trzecim waflem, obciążam deseczką i wstawiam do lodówki by masy stężały.