Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla sklepowych wafli, przekładanych masą orzechowo-kakaową i mleczną. Pyszne i na pewno zdrowsze od tych kupowanych dla dzieciaków.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19314
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13069
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1717
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19314
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13069
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1717
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Składniki
Masa mleczna- mleko gotuję z cukrem i odstawiam by wystygło. Masło ucieram na puch, dodaję po łyżce mleko w proszku, a następnie wlewam po łyżce mleko z cukrem. Masa orzechowo-kakaowa-orzechy prażę w piekarniku lub na suchej patelni, studzę i blenderem kruszę drobno.Masło ucieram na puch, dodaję starte orzechy, cukier puder, mleko w proszku i wszystko miksuję na gładką masę. Na końcu dodaję kakao i dokładnie mieszam. Pierwszy suchy wafel układam na desce, na to wykładam masę orzechowo-kakaową, przykrywam drugim suchym waflem, smaruję masą mleczną, wierch przykrywam trzecim waflem, obciążam deseczką i wstawiam do lodówki by masy stężały.