Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam doskonale kogel mogel, który był smakiem mojego dzieciństwa. Kogel mogel moja babcia ucierała z żółtek z cukrem na puszysty krem w kubku ot tak, małą łyżeczką. Proces był żmudny i w sumie fascynujący!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Składniki
1. Jajka rozbij i oddziel żółtka od białek. 2. Żółtka przełóż do miseczki i dodaj cukier. W tym momencie możesz także dodać pozostałe ulubione składniki np. kakao. Całość ucieraj za pomocą ręcznej trzepaczki lub miksera, do momentu, aż uzyskasz puszystą masę. 3. Tak przygotowany kogel-mogel należy podawać od razu.