Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy deser dla kokosomaniaków:) Jeśli nie mamy pomysłu jak wykorzystać białka, to polecam ten przepis.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1719
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15104
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3297
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8901
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1719
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15104
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3297
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8901
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy porcjami cukier, dalej ubijając. Kiedy piana będzie gotowa, wsypujemy kokos i mieszamy.
Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 stopni (termoobieg). Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Na blachę wykładamy małe kopczyki masy kokosowej i lekko spłaszczamy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 10 -12 minut, do lekkiego zrumienienia.
Upieczone kokosanki przekładamy na talerz i po lekkim ostygnięciu zajadamy. Porcja wystarcza na około 25 kokosanek. SMACZNEGO:)