Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy deser dla kokosomaniaków:) Jeśli nie mamy pomysłu jak wykorzystać białka, to polecam ten przepis.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24870
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24870
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy porcjami cukier, dalej ubijając. Kiedy piana będzie gotowa, wsypujemy kokos i mieszamy.
Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 stopni (termoobieg). Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Na blachę wykładamy małe kopczyki masy kokosowej i lekko spłaszczamy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 10 -12 minut, do lekkiego zrumienienia.
Upieczone kokosanki przekładamy na talerz i po lekkim ostygnięciu zajadamy. Porcja wystarcza na około 25 kokosanek. SMACZNEGO:)