Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4253
Dodano: 19.03.2014
Odsłon: 4190
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy porcjami cukier, dalej ubijając.
Kiedy piana będzie gotowa, wsypujemy kokos i mieszamy.
Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 stopni (termoobieg).
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Na blachę wykładamy małe kopczyki masy kokosowej i lekko spłaszczamy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 10 -12 minut, do lekkiego zrumienienia.
Upieczone kokosanki przekładamy na talerz i po lekkim ostygnięciu zajadamy.
Porcja wystarcza na około 25 kokosanek.
SMACZNEGO:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

pysznie-zdrowo-kolorowo 20 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Takie kokosaneczki to miód na moje podniebienie:)1 Kto głosował? | Odpowiedz