Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy deser dla kokosomaniaków:) Jeśli nie mamy pomysłu jak wykorzystać białka, to polecam ten przepis.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy porcjami cukier, dalej ubijając. Kiedy piana będzie gotowa, wsypujemy kokos i mieszamy.
Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 stopni (termoobieg). Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Na blachę wykładamy małe kopczyki masy kokosowej i lekko spłaszczamy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 10 -12 minut, do lekkiego zrumienienia.
Upieczone kokosanki przekładamy na talerz i po lekkim ostygnięciu zajadamy. Porcja wystarcza na około 25 kokosanek. SMACZNEGO:)