Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kokosowe ciasteczka, które robi się szybko i bardzo łatwo. Świetny pomysł, gdy mamy niezapowiedzianych gości i naprędce chcemy coś smacznego i słodkiego przygotować.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Najpierw za pomocą miksera ubijamy białka na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy powoli i stopniowo cukier puder, a następnie kolejno żółtka. Na samym końcu wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy już łyżką.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki formujemy porcje ciasta w miarę zgrabne kuleczki i wykładamy na blaszkę. Pieczemy w 175 stopniach przez około 15 minut – do momentu, aż ciasteczka ładnie się zrumienią.
Wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do ostudzenia. A potem już tylko delektujemy się kokosowym smakiem :)