Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kokosowe ciasteczka, które robi się szybko i bardzo łatwo. Świetny pomysł, gdy mamy niezapowiedzianych gości i naprędce chcemy coś smacznego i słodkiego przygotować.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18473
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9508
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 344
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18473
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9508
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 344
Składniki
Najpierw za pomocą miksera ubijamy białka na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy powoli i stopniowo cukier puder, a następnie kolejno żółtka. Na samym końcu wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy już łyżką.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki formujemy porcje ciasta w miarę zgrabne kuleczki i wykładamy na blaszkę. Pieczemy w 175 stopniach przez około 15 minut – do momentu, aż ciasteczka ładnie się zrumienią.
Wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do ostudzenia. A potem już tylko delektujemy się kokosowym smakiem :)