Do góry

Desery Przepis na:

Kokosanki

Kokosanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 4713

Dodano:

Odsłon: 4298

Małe kokosowe ciasteczka na szybki deser. Do ich wykorzystania użyłam zamrożonych białek.

Składniki

  • 100 g masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 łyżki mleka
  • 250 g wiórek kokosowych
  • 3-4 białka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy cukier i podgrzewamy mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie wlewamy mleko, mieszamy i ściągamy garnuszek z palnika. Do masła z cukrem wsypujemy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywna pianę i miksujemy z mąką. Pianę z białek dodajemy do wiórek kokosowych i delikatnie mieszamy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżeczką nakładamy małe porcje masy w niedużych odstępach od siebie. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń