Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze kokosanki na świecie. Kruche z zewnątrz, mięciutkie w środku i szybkie do upieczenia. Najlepiej zrobić z podwójnej porcji, bo szybko znikają ;) Polecam!
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2913
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 250
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 121
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2913
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 250
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 121
Składniki
Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, na koniec ubijania dodać cukier, żółtka i dalej ubijać. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Tak przygotowaną masę uklepać ręką. Wszystkie składniki powinny być zwarte i nie rozwalać się przy formowaniu. Dodać trochę aromatu waniliowego lub migdałowego, wedle upodobań. Na natłuszczoną blachę wykładać łyżką masę kokosową (można też np. lepić z niej kule). Piec około 15 minut na złoty kolor (większe trzeba piec kilka minut dłużej), w temperaturze 170ºC. Po ostudzeniu zdejmować z blachy.