Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne czekoladowe kokosanki. Mój mąż je uwielbia.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104543
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104543
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Składniki
Ciasto: Margarynę rozetrzeć z cukrem pudrem i jajkami, dodać mąkę, proszek do pieczenia i miód. Utarte ciasto wyłożyć na blachę. Piec ok 35 minut w temp. 180st.C. Ciasto po upieczeniu należy ostudzić a następnie pokroić w romby lub kwadraty.
Polewa: margarynę rozpuścić w garnku, dodać cukier i kakao, mieszając tak długo aż cukier się roztopi. Następnie dodać śmietanę ciągle mieszając. Polewę należy lekko przestudzić. Kawałki ciasta maczać najpierw w polewie a potem w wiórkach kokosowych. Odstawić na chwilę w chłodne miejsce lub wstawić do lodówki.