Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokoski wyszły pyszne i pachnące rumem.Świetne do kawy i lampki wina:) Zrobiłam na tłusty czwartek zamiast pączków:)
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19785
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2919
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19785
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2919
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Składniki
Zrobić ciasto. Miód,cukier,masło roztopić. Mąkę przesiać,dodać proszek do pieczenia,2 jajka,zapach limonkowy,rozpuszczone masło z cukrem i miodem,oraz mleko. Zmiksować.Ciasto ma być gęste. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia,wylać ciasto i dać do nagrzanego piekarnika do 180st. Piec do złotego koloru. Na drugi dzień pokroić ciasto na kwadraty.
Zrobić polewę z mleka,cukru,kakao i masła. Zagotować do letniej wlać rum.
Każdą kostkę nadziewać na patyczek do szaszłyków,obtaczać w polewie i wiórkach kokosowych. Odkładać na tacę.
Gotowe i stężałe kokoski ułożyć na talerzu.
Smacznego życzę!