Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokoski wyszły pyszne i pachnące rumem.Świetne do kawy i lampki wina:) Zrobiłam na tłusty czwartek zamiast pączków:)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 114
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1013
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 114
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1013
Składniki
Zrobić ciasto. Miód,cukier,masło roztopić. Mąkę przesiać,dodać proszek do pieczenia,2 jajka,zapach limonkowy,rozpuszczone masło z cukrem i miodem,oraz mleko. Zmiksować.Ciasto ma być gęste. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia,wylać ciasto i dać do nagrzanego piekarnika do 180st. Piec do złotego koloru. Na drugi dzień pokroić ciasto na kwadraty.
Zrobić polewę z mleka,cukru,kakao i masła. Zagotować do letniej wlać rum.
Każdą kostkę nadziewać na patyczek do szaszłyków,obtaczać w polewie i wiórkach kokosowych. Odkładać na tacę.
Gotowe i stężałe kokoski ułożyć na talerzu.
Smacznego życzę!