Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokoski wyszły pyszne i pachnące rumem.Świetne do kawy i lampki wina:) Zrobiłam na tłusty czwartek zamiast pączków:)
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 72
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 785
Dziś do pracy.
Odsłon: 307
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1780
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 72
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 785
Dziś do pracy.
Odsłon: 307
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1780
Składniki
Zrobić ciasto. Miód,cukier,masło roztopić. Mąkę przesiać,dodać proszek do pieczenia,2 jajka,zapach limonkowy,rozpuszczone masło z cukrem i miodem,oraz mleko. Zmiksować.Ciasto ma być gęste. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia,wylać ciasto i dać do nagrzanego piekarnika do 180st. Piec do złotego koloru. Na drugi dzień pokroić ciasto na kwadraty.
Zrobić polewę z mleka,cukru,kakao i masła. Zagotować do letniej wlać rum.
Każdą kostkę nadziewać na patyczek do szaszłyków,obtaczać w polewie i wiórkach kokosowych. Odkładać na tacę.
Gotowe i stężałe kokoski ułożyć na talerzu.
Smacznego życzę!