Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokoski wyszły pyszne i pachnące rumem.Świetne do kawy i lampki wina:) Zrobiłam na tłusty czwartek zamiast pączków:)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Zrobić ciasto. Miód,cukier,masło roztopić. Mąkę przesiać,dodać proszek do pieczenia,2 jajka,zapach limonkowy,rozpuszczone masło z cukrem i miodem,oraz mleko. Zmiksować.Ciasto ma być gęste. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia,wylać ciasto i dać do nagrzanego piekarnika do 180st. Piec do złotego koloru. Na drugi dzień pokroić ciasto na kwadraty.
Zrobić polewę z mleka,cukru,kakao i masła. Zagotować do letniej wlać rum.
Każdą kostkę nadziewać na patyczek do szaszłyków,obtaczać w polewie i wiórkach kokosowych. Odkładać na tacę.
Gotowe i stężałe kokoski ułożyć na talerzu.
Smacznego życzę!