Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowa napoleonka"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 179
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 324
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 843
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 179
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 324
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 843
Składniki
Płaty francuskiego ciasta rozmroź w pokojowej temperaturze. Pokrój na 5 kawałków. Każdy cienko rozwałkuj. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Placki posmaruj jajkiem roztrzepanym z 4 łyżkami mleka. Posyp wiórkami kokosowymi, by tworzyły równomierną warstwę. Piecz po około 25 minut w temperaturze 200 st. Odstaw do wystudzenia.
Zwykłe mleko zagotuj. Mleczko kokosowe wymieszaj mikserem z cukrem, jajkami oraz mąką pszenną i ziemniaczaną. Wlej do wrzącego mleka. Gotuj, cięgle energicznie mieszając, aż krem zgęstnieje. Placki przełóż jeszcze ciepłym kremem. Napoleonkę od razu pokrój na porcje.Źródło: Tina