Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, mocno kokosowe ciasto brownie w wersji białej. Ciasto jest delikatne, wilgotne i mięciutkie - idealne do popołudniowej kawy :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Białą czekoladę oraz masło dzielimy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy je w kąpieli wodnej - studzimy.
Jajka ubijamy z cukrem, a następnie dodajemy mąkę, szczyptę soli, kilka kropel aromatu migdałowego oraz ostudzone masło i białą czekoladę. Wszystko miksujemy dla dobrego połączenia się składników.
Do powstałej masy dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy całość za pomocą łyżki.
Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia...
...i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 18 - 20 minut (do suchego patyczka i zarumienienia wierzchu ciasta).
Ciasto kroimy dopiero po jego całkowitym ostygnięciu. * Schłodzone w lodówce smakuje jeszcze lepiej :)
Życzę smacznego! :)