Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, mocno kokosowe ciasto brownie w wersji białej. Ciasto jest delikatne, wilgotne i mięciutkie - idealne do popołudniowej kawy :)
Białą czekoladę oraz masło dzielimy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy je w kąpieli wodnej - studzimy.
Jajka ubijamy z cukrem, a następnie dodajemy mąkę, szczyptę soli, kilka kropel aromatu migdałowego oraz ostudzone masło i białą czekoladę. Wszystko miksujemy dla dobrego połączenia się składników.
Do powstałej masy dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy całość za pomocą łyżki.
Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia...
...i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 18 - 20 minut (do suchego patyczka i zarumienienia wierzchu ciasta).
Ciasto kroimy dopiero po jego całkowitym ostygnięciu.
* Schłodzone w lodówce smakuje jeszcze lepiej :)
Życzę smacznego! :)
Pyszne brownie z ....cukinii!!! Cukinia nie jest w ogóle wyczuwalna. Przepis...
Odsłon: 405
Genialna zapiekanka z cukinii, mięsa mielonego i ziemniaków. Prosta i łatwa w...
Odsłon: 141
Fantazyjnie zakręcona czekolada dla wielbicieli białej i gorzkiej czekolady o...
Odsłon: 18238
Koperty z borówkami to pyszne, kruche ciasteczka z ciasta francuskiego na pi...
Odsłon: 177
Genialna zapiekanka z cukinii, mięsa mielonego i ziemniaków. Prosta i łatwa w...
Odsłon: 141
Fantazyjnie zakręcona czekolada dla wielbicieli białej i gorzkiej czekolady o...
Odsłon: 18238
Koperty z borówkami to pyszne, kruche ciasteczka z ciasta francuskiego na pi...
Odsłon: 177
Składniki
Białą czekoladę oraz masło dzielimy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy je w kąpieli wodnej - studzimy.
Jajka ubijamy z cukrem, a następnie dodajemy mąkę, szczyptę soli, kilka kropel aromatu migdałowego oraz ostudzone masło i białą czekoladę. Wszystko miksujemy dla dobrego połączenia się składników.
Do powstałej masy dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy całość za pomocą łyżki.
Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia...
...i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 18 - 20 minut (do suchego patyczka i zarumienienia wierzchu ciasta).
Ciasto kroimy dopiero po jego całkowitym ostygnięciu. * Schłodzone w lodówce smakuje jeszcze lepiej :)
Życzę smacznego! :)
Przepisy Desery
Desery
Wiśnia w czekoladzie - bez pieczenia
Desery
Koperty z borówkami
Desery
Ciasto Stracciatella z borówkami
Desery
Placek cappucino
Wiśnia w czekoladzie - bez pieczenia
Dzisiaj zapraszam na szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia – tym razem o klas...
Odsłon: 227
Koperty z borówkami
Koperty z borówkami to pyszne, kruche ciasteczka z ciasta francuskiego na pi...
Odsłon: 177