Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kokosowe z dodatkiem ugotowanych żółtek są rewelacyjne. Delikatne i bardzo kruche, same rozpływają się w ustach.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 25
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7279
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154895
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 503
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 25
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7279
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154895
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 503
Składniki
5 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać i wyjąć żółtka. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, mąką kokosową, wiórkami i cukrem pudrem.
Posiekać z masłem i margaryną. Dodać całe jajko i starte na tarce ugotowane żółtka.
Szybko zagnieść ciasto.
Następnie rozwałkować karbowanym wałkiem na grubość 1/2 cm.
Wykrawać ciasteczka o dowolnym kształcie i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.