Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe ciasteczka z bakaliami, marchewką i płatkami owsianymi są przepyszne i bardzo łatwe do przygotowania.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną, kokosową, płatki owsiane i proszek do pieczenia, wymieszać.
Do drugiej miski wbić całe jajka, dodać cukier i ziarenka wanilii. Zmiksować jak na biszkopt.
Do masy jajecznej wsypać przygotowaną mąkę z płatkami i proszkiem do pieczenia, zamieszać.
Następnie wsypać marchewkę startą na tarce o dużych oczkach, wiórki kokosowe, skórkę kandyzowaną i posiekane bakalie. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.
Łyżeczką nakładać porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor, około 15 minut