Do góry

Desery Przepis na:

Kokosowe ciasteczka z marchewką i bakaliami

Kokosowe ciasteczka z marchewką i bakaliami

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 467

Dodano:

Odsłon: 229

Kokosowe ciasteczka z bakaliami, marchewką i płatkami owsianymi są przepyszne i bardzo łatwe do przygotowania.

Składniki

  • mąka tortowa 1 szklanka
  • mąka kokosowa 0,5 szkl
  • płatki owsiane 0,5 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • jajka 2 szt
  • cukier 0,5 szklanki
  • laska wanilii 1/3 łyżeczki ( wydrążone ziarenka)
  • olej rzepakowy 2/3 szkl ( olej z aromatem masła)
  • marchewka 15 dag
  • skórka pomarańczowa kandyzowana 2-3 łyżki
  • bakalie 2/3 szkl
  • wiórki kokosowe 3 łyżki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kokosowe ciasteczka z marchewką i bakaliami

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać mąkę pszenną, kokosową, płatki owsiane i proszek do pieczenia, wymieszać.

  2. Do drugiej miski wbić całe jajka, dodać cukier i ziarenka wanilii. Zmiksować jak na biszkopt.

  3. Do masy jajecznej wsypać przygotowaną mąkę z płatkami i proszkiem do pieczenia, zamieszać.

  4. Następnie wsypać marchewkę startą na tarce o dużych oczkach, wiórki kokosowe, skórkę kandyzowaną i posiekane bakalie. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.

  5. Łyżeczką nakładać porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

  6. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor, około 15 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń