Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowe curry z warzyw"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5657
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34192
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5657
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34192
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Śmietanę z wiórkami (wcześniej podgrzaną i odstawioną na noc), przelej przez gęste sitko, mocno odciśnij wiórki.
Cebulę obierz, posiekaj. Marchewki obierz. Umyj i osusz je razem z kalafiorem, brokułami oraz cukinią. Kalafior i brokuły podziel na niewielkie różyczki. Marchewki oraz cukinię potnij na małe kawałki. Chili rozetnij, usuń pestki, strączek drobno posiekaj.
W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż chili oraz pozostałe warzywa. Oprósz je curry w proszku. Smaż jeszcze przez chwilę.
Następnie zalej wszystko kokosową śmietaną. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień. Duś, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec duszenia danie przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
<strong>Jedna porcja zawiera 350 kcal.</strong>Źródło: Tina