Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ,chrupkie ,aromatyczne gofry ,podane z bitą śmietaną i owocami lub z dżemem to smaczne danie na podwieczorek.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Mąki wsypać do miski dodać proszek do pieczenia cukier z wanilią cukier kryształ ,wymieszać.Jajka, żółtka oddzielić od białek.Do produktów sypkich dodać żółtka ,olej ,mleko, zmiksować na gładką masę.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli , dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.Ciasto odstawić aby odpoczęło 10 min.
Rozgrzać gofrownicę,nałożyć ciasto chochlą rozprowadzić po całej powierzchni.Piec 4 -5 min .Po upieczeniu odłożyć na metalową kratkę.
Śmietanę ubić na sztywno stopniowo dodając cukier puder.Nałożyć na lekko wystudzone gofry dodać owoce. Smacznego!!!!