Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ,chrupkie ,aromatyczne gofry ,podane z bitą śmietaną i owocami lub z dżemem to smaczne danie na podwieczorek.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415627
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2642
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415627
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2642
Składniki
Mąki wsypać do miski dodać proszek do pieczenia cukier z wanilią cukier kryształ ,wymieszać.Jajka, żółtka oddzielić od białek.Do produktów sypkich dodać żółtka ,olej ,mleko, zmiksować na gładką masę.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli , dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.Ciasto odstawić aby odpoczęło 10 min.
Rozgrzać gofrownicę,nałożyć ciasto chochlą rozprowadzić po całej powierzchni.Piec 4 -5 min .Po upieczeniu odłożyć na metalową kratkę.
Śmietanę ubić na sztywno stopniowo dodając cukier puder.Nałożyć na lekko wystudzone gofry dodać owoce. Smacznego!!!!