Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 837
Polecam.
Odsłon: 109
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 837
Polecam.
Odsłon: 109
Składniki
Czas przygotowania: 30 minut (bez czasu chłodzenia). 1 sztuka: 95 kcal. Cena sztuki: 0,60 zł
Wiórki kokosowe skrop likierem, wymieszaj i odstaw. Śmietanę mocno podgrzej (ale nie gotuj!). Zdejmij z ognia.
Czekoladę zetrzyj na tarce o dużych otworach, wsyp do gorącej śmietany, mieszaj, aż się dokładnie rozpuści. Do czekoladowej śmietany dodaj wiórki kokosowe oraz masło. Masę dobrze wymieszaj, po czym włóż do lodówki, aby stężała.
Schłodzoną masę nabieraj łyżeczką do herbaty i formuj zgrabne kulki. Gotowe czekoladki umieść na deseczce i włóż na kilka godzin do lodówki.
Polewę stop według przepisu na opakowaniu oblej schłodzone pralinki, a potem obtocz je w wiórkach.Źródło: Tina