Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6409
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 166
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 79
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6409
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 166
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 79
Składniki
Czas przygotowania: 30 minut (bez czasu chłodzenia). 1 sztuka: 95 kcal. Cena sztuki: 0,60 zł
Wiórki kokosowe skrop likierem, wymieszaj i odstaw. Śmietanę mocno podgrzej (ale nie gotuj!). Zdejmij z ognia.
Czekoladę zetrzyj na tarce o dużych otworach, wsyp do gorącej śmietany, mieszaj, aż się dokładnie rozpuści. Do czekoladowej śmietany dodaj wiórki kokosowe oraz masło. Masę dobrze wymieszaj, po czym włóż do lodówki, aby stężała.
Schłodzoną masę nabieraj łyżeczką do herbaty i formuj zgrabne kulki. Gotowe czekoladki umieść na deseczce i włóż na kilka godzin do lodówki.
Polewę stop według przepisu na opakowaniu oblej schłodzone pralinki, a potem obtocz je w wiórkach.Źródło: Tina