Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy budyń jaglany z czekoladową polewą :) Propozycja na pyszny i zdrowy deser wzorowany na batoniku bounty :) Jeśli lubicie kokosowe desery ten z pewnością Wam zasmakuje ;) Najlepiej smakuje po schłodzeniu. Będzie pysznie, zdrowo i do syta!
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 292
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 292
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sicie, aż woda będzie klarowna. Przełożyć do rondla, dodać mleko kokosowe, mleko, ksylitol i wiórki kokosowe. Gotować na wolnym ogniu do czasu, aż kasza będzie miękka i wchłonie mleko. Lekko przestudzić i zmiksować na gładki budyń. W rondlu rozpuścić olej kokosowy, dodać pozostałe składniki polewy i pogrzać. Mieszać trzepaczką, aż składniki się połączą. Polewę lekko przestudzić. W słoiczkach układać naprzemiennie budyń i polewać polewą. Wierzch posypać suszonym kokosem i wiórkami. Schłodzić przed podaniem.