Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy budyń jaglany z czekoladową polewą :) Propozycja na pyszny i zdrowy deser wzorowany na batoniku bounty :) Jeśli lubicie kokosowe desery ten z pewnością Wam zasmakuje ;) Najlepiej smakuje po schłodzeniu. Będzie pysznie, zdrowo i do syta!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17848
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 115
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 259
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 322
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17848
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 115
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 259
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 322
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sicie, aż woda będzie klarowna. Przełożyć do rondla, dodać mleko kokosowe, mleko, ksylitol i wiórki kokosowe. Gotować na wolnym ogniu do czasu, aż kasza będzie miękka i wchłonie mleko. Lekko przestudzić i zmiksować na gładki budyń. W rondlu rozpuścić olej kokosowy, dodać pozostałe składniki polewy i pogrzać. Mieszać trzepaczką, aż składniki się połączą. Polewę lekko przestudzić. W słoiczkach układać naprzemiennie budyń i polewać polewą. Wierzch posypać suszonym kokosem i wiórkami. Schłodzić przed podaniem.