Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kleisty, słodki, kokosowy ryż ze świeżym mango. Danie idealne na słodkie śniadanie, deser lub lekki obiad.
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2185
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2185
Składniki
Wodę z mlekiem i cukrem doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy ryż i gotujemy na małym ogniu około 20 minut, aż ryż wciągnie cały płyn. Do ugotowanego ryżu dodajemy mus kokosowy, mieszamy i zostawiamy pod przykryciem. Mango obieramy i kroimy - ja część wykrawałam łyżką do lodów, aby uzyskać ładne kulki. Mniejsze kawałki mango miksujemy na mus. Ryż podajemy na musie, z kawałkami mango i posypany chipsami kokosowymi. Jeśli nie macie musu z kokosa, można ryż ugotować na mleku kokosowym zamiast na krowim.