Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kleisty, słodki, kokosowy ryż ze świeżym mango. Danie idealne na słodkie śniadanie, deser lub lekki obiad.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2533
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1910
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1665
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1598
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2533
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1910
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1665
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1598
Składniki
Wodę z mlekiem i cukrem doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy ryż i gotujemy na małym ogniu około 20 minut, aż ryż wciągnie cały płyn. Do ugotowanego ryżu dodajemy mus kokosowy, mieszamy i zostawiamy pod przykryciem. Mango obieramy i kroimy - ja część wykrawałam łyżką do lodów, aby uzyskać ładne kulki. Mniejsze kawałki mango miksujemy na mus. Ryż podajemy na musie, z kawałkami mango i posypany chipsami kokosowymi. Jeśli nie macie musu z kokosa, można ryż ugotować na mleku kokosowym zamiast na krowim.