Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kleisty, słodki, kokosowy ryż ze świeżym mango. Danie idealne na słodkie śniadanie, deser lub lekki obiad.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1604
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1412
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1435
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1604
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1412
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1435
Składniki
Wodę z mlekiem i cukrem doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy ryż i gotujemy na małym ogniu około 20 minut, aż ryż wciągnie cały płyn. Do ugotowanego ryżu dodajemy mus kokosowy, mieszamy i zostawiamy pod przykryciem. Mango obieramy i kroimy - ja część wykrawałam łyżką do lodów, aby uzyskać ładne kulki. Mniejsze kawałki mango miksujemy na mus. Ryż podajemy na musie, z kawałkami mango i posypany chipsami kokosowymi. Jeśli nie macie musu z kokosa, można ryż ugotować na mleku kokosowym zamiast na krowim.