Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kleisty, słodki, kokosowy ryż ze świeżym mango. Danie idealne na słodkie śniadanie, deser lub lekki obiad.
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 27
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 285
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 27
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 285
Składniki
Wodę z mlekiem i cukrem doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy ryż i gotujemy na małym ogniu około 20 minut, aż ryż wciągnie cały płyn. Do ugotowanego ryżu dodajemy mus kokosowy, mieszamy i zostawiamy pod przykryciem. Mango obieramy i kroimy - ja część wykrawałam łyżką do lodów, aby uzyskać ładne kulki. Mniejsze kawałki mango miksujemy na mus. Ryż podajemy na musie, z kawałkami mango i posypany chipsami kokosowymi. Jeśli nie macie musu z kokosa, można ryż ugotować na mleku kokosowym zamiast na krowim.