Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koktajl chałwowy to wyjątkowo pyszny kremowy napój, który łączy smak chałwy z mlekiem i naturalną słodyczą banana. Pasta tahini użyta do przygotowania deseru sprawia, że koktajl jest wyjątkowo aromatyczny, ma delikatnie orzechowy smak, a przede wszystkim jest bardzo odżywczy! Idealnie komponuje się z chrupiącymi ciasteczkami, rozpieszczając podniebienie.
Blender, nóż, deska do krojenia
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 44
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 346
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 70
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 135
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 182
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 44
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 346
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 70
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 135
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 182
Składniki
Pokrój banana w plasterki i przerzuć do blendera.
Dodaj do blendera 2 łyżki pasty tahini lub rozdrobnioną chałwę.
Wlej mleko, ekstrakt waniliowy oraz syrop klonowy lub miód.
Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie przelej do szklanki. Świetnie smakuje z ulubionymi ciasteczkami.