Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koktajl chałwowy to wyjątkowo pyszny kremowy napój, który łączy smak chałwy z mlekiem i naturalną słodyczą banana. Pasta tahini użyta do przygotowania deseru sprawia, że koktajl jest wyjątkowo aromatyczny, ma delikatnie orzechowy smak, a przede wszystkim jest bardzo odżywczy! Idealnie komponuje się z chrupiącymi ciasteczkami, rozpieszczając podniebienie.
Blender, nóż, deska do krojenia
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2423
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1886
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2423
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1886
Składniki
Pokrój banana w plasterki i przerzuć do blendera.
Dodaj do blendera 2 łyżki pasty tahini lub rozdrobnioną chałwę.
Wlej mleko, ekstrakt waniliowy oraz syrop klonowy lub miód.
Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie przelej do szklanki. Świetnie smakuje z ulubionymi ciasteczkami.