Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koktajl chałwowy to wyjątkowo pyszny kremowy napój, który łączy smak chałwy z mlekiem i naturalną słodyczą banana. Pasta tahini użyta do przygotowania deseru sprawia, że koktajl jest wyjątkowo aromatyczny, ma delikatnie orzechowy smak, a przede wszystkim jest bardzo odżywczy! Idealnie komponuje się z chrupiącymi ciasteczkami, rozpieszczając podniebienie.
Blender, nóż, deska do krojenia
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2472
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 126
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 224
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2472
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 126
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 224
Składniki
Pokrój banana w plasterki i przerzuć do blendera.
Dodaj do blendera 2 łyżki pasty tahini lub rozdrobnioną chałwę.
Wlej mleko, ekstrakt waniliowy oraz syrop klonowy lub miód.
Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie przelej do szklanki. Świetnie smakuje z ulubionymi ciasteczkami.