Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koktajl chałwowy to wyjątkowo pyszny kremowy napój, który łączy smak chałwy z mlekiem i naturalną słodyczą banana. Pasta tahini użyta do przygotowania deseru sprawia, że koktajl jest wyjątkowo aromatyczny, ma delikatnie orzechowy smak, a przede wszystkim jest bardzo odżywczy! Idealnie komponuje się z chrupiącymi ciasteczkami, rozpieszczając podniebienie.
Blender, nóż, deska do krojenia
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Składniki
Pokrój banana w plasterki i przerzuć do blendera.
Dodaj do blendera 2 łyżki pasty tahini lub rozdrobnioną chałwę.
Wlej mleko, ekstrakt waniliowy oraz syrop klonowy lub miód.
Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie przelej do szklanki. Świetnie smakuje z ulubionymi ciasteczkami.