Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe ciasto z owocami smakuje każdemu i zachęca do poczęstowania.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Mąki przesiać ,wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem na sztywno , wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić. 21/2 szklanki mleka zagotować, w 1/2 szklanki mleka rozpuścić budynie, wlać do gotującego się mleka, zagotować, wsypać galaretkę o smaku malinowym , wymieszać i wyłożyć na upieczone ciasto.
Ułożyć partię herbatników.
Konfiturę o smaku brzoskwiniowym zagotować , wymieszać z galaretką o smaku brzoskwiniowym , krzepnącą wyłożyć na herbatniki.
Z ananasów odlać syrop 1/2 szklanki , dodać 1 szklankę wody, zagotować, rozpuścić galaretki przezroczyste, pozostawić do krzepnięcia. Ananasy pokroić w kostkę. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem mascarpone, dodać krzepnącą galaretkę oraz pokrojone ananasy, wymieszać i wyłożyć na ciasto . Przykryć warstwą herbatników. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wyłożyć na ciasto, posypać słupkami migdałowymi.
Schłodzić 2 godziny w lodówce pokroić na porcje.