Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkoptowa rolada z owocami to coś, czemu raczej trudno się oprzeć...;)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 335
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 335
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem, odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić na sztywno, potem stale miksując dodawać etapami cukier. Na koniec przelać żółtka i dodać mąkę, zmiksować na najmniejszych obrotach. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez o. 20-25 min.
Z serka, jogurtu i cukru przygotować krem-całość dokładnie połączyć. Upieczone, jeszcze ciepłe ciasto zawinąć w wilgotną ściereczkę i odstawić do ostudzenia. Następnie ciasto odwinąć, posmarować kremem. Wszystkie owoce obrać ze skóry i pokroić w plastry lub kostkę, rozłożyć na kremie.
Zwinąć ciasto w roladę. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Zwiniętą roladę posmarować śmietana i polać czekoladą. Na wierzchu można poukładać np. truskawki i świeże liście mięty. Schłodzić. Smacznego!