Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą tych ciasteczek jest to, że można je przechowywać nawet do 5 tygodni.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 19
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7187
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154881
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1054
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 492
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 19
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7187
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154881
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1054
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 492
Składniki
Masło , mąkę , cukier puder i żółtka zagniatam na jednoltą masę Ciasto dzielę na trzy części .z czego jedna jest trochę większa od pozostałych. Największą część zostawiam , natomast do drugiej dodaję kakao , a do trzeciej barwnik i zagniatam.
Na stolnicy wałkuję białą część , na nią kładę rozwałkowaną część z barwnikiem. W środku umieszczam kakaową część i zwijam. Kakaowej części nie wałkuję , tylko kładę w formie ' parówki'. Ciasto zawijam w folię spożywczą i umieszczam w zamrażarce na min. 1 godz.
Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni. Ciasto kroję w plasterki ok. 5 mm. Rozkładam na papier do pieczenia i piekę ok. 10 min. Studzę. Jeśli chcemy je dłużej przechowywać, należy umieścić je w dobrze zamkniętym pojemniku.