Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą tych ciasteczek jest to, że można je przechowywać nawet do 5 tygodni.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 94
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 94
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Masło , mąkę , cukier puder i żółtka zagniatam na jednoltą masę Ciasto dzielę na trzy części .z czego jedna jest trochę większa od pozostałych. Największą część zostawiam , natomast do drugiej dodaję kakao , a do trzeciej barwnik i zagniatam.
Na stolnicy wałkuję białą część , na nią kładę rozwałkowaną część z barwnikiem. W środku umieszczam kakaową część i zwijam. Kakaowej części nie wałkuję , tylko kładę w formie ' parówki'. Ciasto zawijam w folię spożywczą i umieszczam w zamrażarce na min. 1 godz.
Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni. Ciasto kroję w plasterki ok. 5 mm. Rozkładam na papier do pieczenia i piekę ok. 10 min. Studzę. Jeśli chcemy je dłużej przechowywać, należy umieścić je w dobrze zamkniętym pojemniku.