Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, orzeźwiające ciasto, które ładnie wygląda i wyśmienicie smakuje.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1869
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5681
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5658
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1869
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5681
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5658
Składniki
Przygotować 4 jajka. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno z 16 dag cukru. Żółtka ubić w oddzielnym naczyniu i dodać do masy białkowej. Mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia przesiać do przygotowanej masy. Wszystko delikatnie wymieszać.
Blachę 25x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać przygotowaną masę. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 20 minut lub do suchego patyczka.
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej, gotowanej wody. Mango obrać, pokroić na kawałki i rozdrobnić blenderem. Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubić śmietankę. Dodać serek, mango oraz tężejącą galaretkę. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na schłodzone ciasto. Wszystko schłodzić.
2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej, gotowanej wody. Gdy zaczną tężeć, wylać na schłodzone ciasto.