Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, orzeźwiające ciasto, które ładnie wygląda i wyśmienicie smakuje.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35725
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1213
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6024
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35725
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1213
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6024
        
        
                Składniki
Przygotować 4 jajka. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno z 16 dag cukru. Żółtka ubić w oddzielnym naczyniu i dodać do masy białkowej. Mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia przesiać do przygotowanej masy. Wszystko delikatnie wymieszać.
Blachę 25x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać przygotowaną masę. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 20 minut lub do suchego patyczka.
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej, gotowanej wody. Mango obrać, pokroić na kawałki i rozdrobnić blenderem. Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubić śmietankę. Dodać serek, mango oraz tężejącą galaretkę. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na schłodzone ciasto. Wszystko schłodzić.
2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej, gotowanej wody. Gdy zaczną tężeć, wylać na schłodzone ciasto.