Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, orzeźwiające ciasto, które ładnie wygląda i wyśmienicie smakuje.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 887
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4006
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 887
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4006
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20049
Składniki
Przygotować 4 jajka. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno z 16 dag cukru. Żółtka ubić w oddzielnym naczyniu i dodać do masy białkowej. Mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia przesiać do przygotowanej masy. Wszystko delikatnie wymieszać.
Blachę 25x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać przygotowaną masę. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 20 minut lub do suchego patyczka.
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej, gotowanej wody. Mango obrać, pokroić na kawałki i rozdrobnić blenderem. Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubić śmietankę. Dodać serek, mango oraz tężejącą galaretkę. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na schłodzone ciasto. Wszystko schłodzić.
2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej, gotowanej wody. Gdy zaczną tężeć, wylać na schłodzone ciasto.