Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, orzeźwiające ciasto, które ładnie wygląda i wyśmienicie smakuje.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Składniki
Przygotować 4 jajka. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno z 16 dag cukru. Żółtka ubić w oddzielnym naczyniu i dodać do masy białkowej. Mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia przesiać do przygotowanej masy. Wszystko delikatnie wymieszać.
Blachę 25x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać przygotowaną masę. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 20 minut lub do suchego patyczka.
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej, gotowanej wody. Mango obrać, pokroić na kawałki i rozdrobnić blenderem. Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubić śmietankę. Dodać serek, mango oraz tężejącą galaretkę. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na schłodzone ciasto. Wszystko schłodzić.
2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej, gotowanej wody. Gdy zaczną tężeć, wylać na schłodzone ciasto.