Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe lody"
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1031
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1031
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Składniki
Do wyższej miski lub kielicha miksera wlej schłodzone dobrze mleko. Dodaj lody. Zmiksuj całość na gładką i dość gęstą masę. Odstaw miskę do lodówki.
Jajka sparz wrzątkiem, wyszoruj starannie, rozbij. Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do zimnej masy lodowej, wymieszaj starannie. Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, dosypuj cukier. Pianę połącz delikatnie z masą lodową. Podziel na trzy równe części.
Jedną część lodów pozostaw bez dodatków, drugą wymieszaj z syropem malinowym, trzecią z kakao. Wszystkie masy umieść w osobnych miseczkach i wstaw do zamrażalnika na 1-2 godziny. Po tym czasie nakładaj lody do pucharków. Podawaj razem z rurkami oraz czekoladą.
Czas ok. 25 min; porcja – 330 kcal, cena 2,70 zł.Źródło: Świat kobiety